Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Joosep on tavallinen – ehkä hieman hiljainen – koulukiusattu poika. Koko luokka tykkää kiusata Joosepia päivittäin, rankallakin kädellä. Kiusaamiseen kyllästynyt Kaspar päättää asettua yksinäisen Joosepin puolelle, mutta saakin heti koko luokan vastaansa. Alkaa valtataistelu, joka päättyy verilöylyyn…

Klass on erittäin hyvä virolainen matalan budjetin trilleri. Leffa taitaa olla ensimmäinen eestiksi puhuttu elokuva minkä olen nähnyt. Sinänsä jo pelkän kielen suhteen erittäin mukava katsoa. Elokuva oli järkyttävä, ja ajatuksia herättävä. Klassin idea perustuu kouluampumisiin ylipäätään. Leffa on saanut vaikutteita surullisenkuuluisasta Kolumbian verilöylystä, mutta myös kahdesta kaikille tutusta suomalaisesta kouluammunnasta. Näyttely oli hienoa, ja budjettiin nähden elokuva oli loistava.

  • Katsottu ja arvioitu : 21.12.2009 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!