Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 18.6.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Neljä kaverusta ovat kyllästyneet elämänsä lopputulokseen, ja palaavat takaisin lomakylään, seudulle jossa he viettivät kultaiset nuoruusvuotensa alkoholin, seksin ja rock’n’rollin parissa. Mukaan lähtee myös Adamin täysnörtti siskonpoika. Porukka huomaa että paikka on ränsistynyt ja unohtunut, ja päättää pitää hauskaa porealtaassa. Sammutessaan altaaseen ja herätessään joukkio löytää itsensä 80-luvulta…

Aikamatkustus-teemojen ystävänä pidin Hot Tub Time Machinesta heti. Jos haluat välttämättä keskittyä yksityiskohtiin, leffassa on kyllä varmasti puutteita, mutta itse en niitä nähnyt. Elokuva oli silmissäni erittäin viihdyttävä, hauska, ja puutteeton. Juoni oli kohdillaan, ja niin myös näyttelijäsuoritukset.

Elokuvan juoni ei ole täysin originaali, sillä se tuntui yhdistelevän hieman tarinoita Hangoverista (”Kauhea Kankkunen”), ja Back to the Futuresta. 80-luku ja leffan omaperäinen puoli kuitenkin riitti minulle täysin. Ja koska pidän kyseisistä kahdesta elokuvasta, Hot Tub Time Machine oli enemmän kuin tervetullut. Olin myös ilahtunut että myös Back to the Futuressa (ja monessa muussa uudessa elokuvassa, kuten Liisa Ihmemaassa 2010) näytellyt Crispin Glover näytteli tässä elokuvassa.

Hyvistä sekoilukomedioista sekä scifistä pitäville Hot Tub Time Machine on loistava elokuvavalinta. Lempparinäyttelijöitäni on myös John Cusack, ja Craig Robinsonia sekä Jack Nicholsonmaista Rob Corddrya oli myös ihana nähdä pitkästä aikaa. Superbadissa, Sex-Drivessa, Kick-Assissa ja monessa muussa näytellyt Clark Duke on myös hupaisan hauska. Tätä elokuvaa voin omasta puolestani suositella.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!