Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.1.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Jack on keski-ikäinen mies, joka on syrjäytynyt pahasti arjesta. Kun mafia tulee ovelle, Jack ei pääse pakenemaan väkivaltaista menneisyyttään. Ongelmalliseksi asian tekee se kun tyttärensä jota hän ei ole koskaan tavannut joutuu keskelle mylläkkä…

He Never Died on ahdistava, brutaali ja synkkä sekoitus toimintaa, draamaa, trilleriä, mysteeriä, mustaa komediaa ja fantasiaa. Koko paketti on sen verran kiero, että pidän siitä valtavasti. En ole koskaan nähnyt Henry Rollinsia yhtä huikeassa ja osuvassa roolissa.

Elokuva maalailee mahdottomia mielenmaisemia ja luo uudet puitteet tämäntyyppisille elokuville. Eniten pidän asetelmasta, jossa hyökkääjä ei tiedä mitä odottaa. Tavallaan leffassa on riittävästi äksöniä, mutta tempo on juuri sopiva. Jättää myös mahtavasti tilaa arvailulle, eikä paljasta kaikkea kerralla. Hyvä, twistikäs pätkä. Suosittelen lämpimästi rankempien ja synkempien toimintaleffojen ystäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!