Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 8.1.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Tohtori ja astronautti yrittävät selvitä avaruudessa kun avaruusromu rikkoo heidän sukkulansa ja katkaisee yhteydet maahan…

En voi sille mitään, tykkään avaruudesta niin valtavasti. Olin odottanut tätä elokuvaa pitkään ja odotin siitä jotain mullistavaa. Mullistavaa se ei ollut, mutta erittäin hyvää viihdettä joka tapauksessa. Ei missään nimessä huono. Sanoinko jo, että pidän avaruudesta? Siinä kiehtoo monikin asia, ei pelkästään sen äärettömyyden pelottavuus, vaan myös muut asiat, joita elokuvassa käytiin läpi. Tietynlainen rauhallisuus ja hiljaisuus, tunnelma, vähän samoja asioita kuin öissä, joista pidän myös. Ja juuri näitä asioita käytiin sopivasti leffassa läpi.

Itse elokuva on puitteiltaan erittäin yksinkertainen, mutta siksi myös toimiva. Näyttelijöitä nähdään vain pari kappaletta, Sandra Bullock ja George Clooney. Nimekkäiksi näyttelijöiksi näyttelevät melko puisesti, mutta paranee kivasti loppua kohden, varsinkin Bullockilla. Kovin paljon laineja ei Clooneylle jää ja tuntuukin että hän vetää vähän turhan rutiinilla.

Efektejä löytyy, sekä vaaratilanteita, joitakin epärealistisiakin ja loppuratkaisunkin osaa tavallaan arvata. En vaan mahda sille mitään, että pidin leffasta kokonaisuutena todella paljon. Tämän herkkiksen onnistui jopa liikuttamaankin. Jos hätiköidyt ratkaisut olisi mietitty paremmin, tässä olisi todellakin ollut ehkä kaikkien aikojen avaruusscifileffa. Puutteista huolimatta pidin. Jännittävä, viihdyttävä ja jopa pelottava avaruuscifiäksöni.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!