Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.7.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Adolf Hitler herää keskellä modernia berliiniä nykyaikana, vaikka eilen oli vielä toisen maailmansota lopuillaan ja Hitler itse 1940-luvun bunkkerissa. Saksa on muuttunut niistä ajoista ja Hitler huomaa sen hyvinkin nopeasti. Mutta missio on edelleen sama, parempi Saksa, parempi maailma!

”Look Who’s Back” on satiirinen komedia, joka todellakin koettelee rajoja. Hitler on luonnollisesti toisen maailmansodan jälkeen ollut Saksassa arka aihe, eikä leffa tee asiaa yhtään helpoksi. Aihe on hauska, koska se on huumoriltaan melko mustaa ja katsoessa tulee mieleen voiko tästä edes vitsailla.

Sacha Baron Cohenmaisesti Hitler liikkuu oikeissakin tilanteissa kadulla, jolla turistit ottavat hänen kanssaan selfieitä. Pelottavinta on, että osa mielipiteistä (esim. TV-ohjelmat roskaa) pitävät paikkaansa. Oliver Masucci on melkoisen maskeerattu, sillä miehen alkuperäistä habitusta ei ole aistittavissa ollenkaan. Hauska elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!