Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.7.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

El Mariachi on Mexico-sarjan ensimmäinen osa. Se kertoo ”Mariachista”, eli meksikolaisesta muusikosta, joka huonoksi onnekseen joutuu luotisateeseen, koska häntä luullaan vankilasta karanneeksi Azuliksi. Kummatkin pukeutuvat mustaan, ja kummallakin on kitaralaukku. Ainoa mikä heitä erottaa on se että Azulin kitaralaukun sisällä on kitaran sijaan aseita…

El Mariachi on hieno klassikkoelokuva. Ysärin vanhanajan puhelimet ja videokasetit tulevat hyvin esille elokuvassa. Melkein nostalginen fiilis. Näyttelijäsuoritukset ovat mahtavia, vaikka karismaa elokuvasta ei paljon löydy. Pureva toimintaelokuvaklassikko. Meksikolaisen kitaramusiikin kuullessaan jokainen varmasti kusee hunajaa. Parhautta.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!