Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 29.9.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Lääketieteellisen opiskelijat menevät kaukaiselle mökille keskelle ei mitään viettämään talvilomaa. He eivät kuitenkaan tiedä, että paikan historia on synkääkin synkempi. Lumisen vuoriston keskellä nimittäin elelee sadoittain natseja, jotka eivät ole mitään tavallisia natseja – vaan vihamielisiä maailmansodan häviämisestä kaunaa kantavia zombienatseja. Lääkisläisten ensiaputaidot ovat koetuksella, kun toverien ruumiita pitää ruveta parsimaan kasaan…

Dí¸d sní¸ – Dead Snow, siinä vasta konsepti. Leffassa on monta hyvää puolta. Ensinnäkin, se on pohjoismainen – tarkemmin sanottuna norjalainen, se ei mässäillyt sadistisuudella, ja itseasiassa suoranaista sadistisuutta en havainnut elokuvassa kertaakaan. Leffa oli enemmän Shaun of the Deadia kuin Hills Have Eyesiä, mikä on erittäin hyvä juttu. En kuitenkaan osaa eritellä kunnolla leffan hyviä ja huonoja puolia niin, että osaisin sanoa sitä hyväksi tai huonoksi. Elokuva on siltä väliltä: Kelvollinen, joka on enemmän positiivinen kuin negatiivinen sana.

Elokuva on melko mukaansatempaava, ja todella hienosti kuvattu. Myönnän, että elokuva on järkyttävän verinen ja raaka, mutta tehosteet ovat Evil Dead/Bad Taste -kamaa, eli mahdollisimman epärealistista ja näin ollen ”hauskaa” splatterkamaa. Näyttelysuoritukset olivat ihan ok, ja juonessa olisi voinut olla parantamisen varaa. Mutta mikäpä voisi olla hauskempaa kuin päättömän verenhimoiset natsizombiet sotisoppineen? Pienet epäkohdat annan anteeksi, sillä leffa muuttui loppua kohti suhteellisen monipuoliseksi ja jopa mustanhauskaksi mätöksi. Leffassa myös oppii uutta, muunmuassa miten selviydytään lumivyörystä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!