Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 30.5.2006, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 16 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Vanhanaikainen talo aiotaan purkaa. Suurin osa asukkaista muuttaa ulosheittäjä Carlosin antamien rahojen turvin, mutta eräs vanhus-pariskunta ei huoli hänen rahojaan.

Erityisesti Frank haluaa pysytellä kotona. Oma koti kullan kallis. Mutta asiat muuttuvat kun Carlos kumppaneineen pistää perheen muuttamaan, vaikka väkisin. He tuhoavat kaiken ja perheen toivo on käytännössä menetetty.

Mutta sitten, eräänä yönä ikkunasta tulee kummallinen lentävä robotti ja toinenkin, jotka aloittavat tavaroiden korjaamisen. Perheväki ja muut jäljelle jääneet asukkaat ovat ihmeissään. Carlos ja muut ulosheittäjät eivät pidä siitä ja yrittävät ottaa selville, kuka on korjaustöiden takana, huonoin seurauksin.

Vuosien kuluessa sama vanha talo, jota on yritetty hajoittaa, on pysynyt entisellä paikallaan robottien ansiosta ja pariskunnan pitämä kahvila pysyy auki elämänsä loppuun saakka.

Elokuva oli vanha, mutta hyvä. Leffa oli Steven Spielbergin suunnittelema, ohjaama, joissa on aina ufoja, robotteja ja kummajaisia

ties mistä ulottuvuudesta. Elokuva oli enemmän perheleffa, kuin toimintakomedia. Näyttelijäsuoritukset olivat hyviä, mutta oikeastaan

mikään elokuvassa ei saanut suuta loksahtamaan auki. Elokuva oli tasapaksua perhe-toimintaa ja viihdettä, mutta minulle ei sen kummempaa.

Ok leffa, ehkä välillä tylsäkin. Ainoa mistä pidin elokuvassa, oli scifin rippeet Spielbergin suunnittelemien robottejen muodossa. Robotit olivat omalla tavallaan mielenkiintoisia muukalaisia, jotka yrittivät vain auttaa ja tutustua maan asukkaisiin. Varsinkin leikkisät pikkurobotit piristivät elokuvan ilmettä huomattavasti hupailullaan. Kaikesta

kritiikistä huolimatta, ihan katsomisen arvoinen elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!