Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.7.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Rhoda on menestynyt opiskelija, joka on juuri kuullut pääsevänsä jatko-opiskelemaan MIT:hin. Juhlahumun tuoksinnassa taivaalle ilmestyy sininen pallo. Uutisissa puhutaan ”toisesta maapallosta”, joka on täysin identtinen maan kanssa. Tapahtuu onnettomuus ja Rhoda etsii itseään ja sisältöä rikkinäiseen elämäänsä. Hän päättää osallistua kilpailuun, josta voi voitaa matkan Maa 2:een…

Tässäpä elokuva, joka pistää ajattelemaan Donnie Darkon tapaan. Kinkkistä ajatusleikkiä sotkettuna melankoliseen ihmissuhdedraamaan. Tavallaan leffasta tulee aika paljon Melancholiamaisia viboja. Soundtrack on kauniin piinaava ja leffan näyttely on huikeaa. Monesta leffasta ja hyvästä sarjasta tuttu William Mapother on erityisen hyvä. Myöskää Brit Marlingia en ole paljon aiemmin nähnyt, häntä täytyy katsoa enemmänkin. Suositeltava scifidraamapätkä!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!