Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.3.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Viisivuotias Jack elää äitinsä kanssa huoneessa. Jack ei ole nähnyt ulkomaailmaa koskaan. Pojalla on paljon käsittelemistä kun maailma onkin isompi kuin hän on luullutkaan…

Room on yhtä tunteiden vuoristorataa. En ole hetkeen katsonut yhtä säväyttävää elokuvaa. Leffa on Lovely Bonesin tapaan äärimmäisen jännittävä, masentava, surullinen, mutta samaan aikaan hämmästyttävän oivaltava. Kuvaushetkellä 7-8-vuotias Jacob Tremblay näyttelee 5-vuotiasta Jackia äärettömän uskottavasti. Brie Larson on myös elokuvassa ilmiömäinen.

Room sisältää sydäntätykyttävää trilleriä sekä sydämenpohjasta ottavaa nyyhkydraamaa. Pienen pojan isänä leffa on melko rankkaa katsottavaa. Ennen kaikkea elokuva on hyvin tehty, realistinen ja täysin mukaansa tempaava. Yksi vahvimmista tarinoista mitä olen kuunaan elokuvassa nähnyt. Rankkaa katsottavaa, mutta vau, todellakin sen arvoista. Suosittelen lämpimästi hyvän draaman ystäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!